Blog yazarken yapmamanız gereken 5 hata!

Her blog yazarı daha çok okuyucuya ulaşmayı hedefliyor. Bu hedefinize ulaşabilmek için dikkat edip bazı şeyleri yapmamanız gerekiyor. Bu yazımda size blog yazarken yapmamanız gereken hataları söyleyeceğim.

photo-1447914178647-198e7e4a70b5

Bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bu hataları şimdi sizinle paylaşıyorum. Umarım faydası dokunur.


1. İçerik kopyalamak

copy paste

Başkalarının üzerine saatlerce araştırma yapıp yazma uğraşı gösterdiği makaleleri alıp kendi sitenize ”şak” diye koyacaksanız bu işe başlamadan vazgeçin. Çünkü zaten blog yazarlığının tadı burada. Merak ettiğiniz, hakkında biraz bilgiye sahip olduğunuz konuları araştırıp, harmanlayıp yazarsanız bu size daha çok okuyucu getirir emin olun.


2. Ana başlıktan uzaklaşmak

Eğer bir kitap inceleme bloğu açtıysanız orada yediğiniz yemeği yorumlayan konular açmak biraz saçma olur. Bu sizin okuyucu kitlenizi azaltacaktır. Eğer en iyi blogların arasına girmeyi hedefliyorsanız ana başlığınızdan kopmamanız gerekiyor. En iyi bildiğiniz ve üzerinde araştırmalar yapabileceğiniz bir ana başlık olması lazım ki yazılarınızda devamlılık hiç düşmesin.


3. Kötü yazı tipi

Bloğunuz için seçmiş olduğunuz yazı tipi gerçekten okuyucunun tarafından büyük bir önem taşıyor. Eğer kolayca okunan bir yazı tipi değilse ziyaretçileriniz zaten bir iki cümleden sonra okumayı bırakacaklardır. Çok afilli, yanar döner bir yazıya ihtiyaç yok zaten. Sade ve okunur olması gayet merak uyandıran ve okumayı kolaylaştıran bir etkendir.

photo-1461360422312-048b738a1830

4. Arka plan

Yazı tipin ve arka plan blog yazarken dikkat edilmesi gereken iki tasarımsal maddedirler. Arka plan her zaman gözü yormayan, kamaştırmayan ve yumuşak bir fon üzerine kurulmaya çalışılır. Koyu renk arka plan çok az sitelerde rastlanır. Yazı tipi ne kadar önemliyse arka planın da önemi bir o kadar fazladır. Sade bir arka plan ile hem okuyucuyu yormaz hem de içeriğinizi ön plana çıkarırı.


5. Sık içerik yayınlamamak

Başarılı bir bloğunuz olsun istiyorsanız makale yazma düzeniniz olmalıdır. Ayda yılda bir makale yazacaksanız başarılı blogger’ lar listesine girmeniz çok zor olacaktır. Sık içerik yayımlamak daha çok ziyaretçi ve okuyucu demektir. Her hafta en az 2 yeni yazı yazmaya çalışırsanız hem daha güncel konulara imza atarsınız hem de bloğunuzla daha haşır neşir olup blog yazma alışkanlığı edinirsiniz.

#rasimdedi

Bu yapılmaması gerekenleri okuduktan sonra yazı yazma rutininizi sizde bir gözden geçirin. Siz bu hatalardan hangisini fark etmeden yapıyorsunuz? Başka nasıl hataları fark ettiniz? Sizde yorum olarak yaptığınız hataları ve onlardan nasıl kurtulduğunuzu bize yazabilirsiniz.

Yorum bırakın