Balotelli Beşiktaş’ı hak etmiyor

Tartışmasız Balotelli dünyanın en iyi forvetleri arasında olarak görülüyordu. 2012-13 sezonunda ki performansı başka bir düşünce yaratmıyordu kafamızda. Bu adam olmuş diyorduk. Tabi her zaman asabi ve tembel bir profil çizse de bu adam oynar diyorduk. Yüksek egosu ile İbra’ya benzetiliyordu bazı. Bu gidişatı ile onun çok uzağında kalacağı kesin.


Bu oyuncu her zaman göz önünde bulundu. Kariyerinin bütün basamaklarını gördük, izledik. Daha o yaşta yetenekleri birçok oyuncunun üzerindeydi. Kendine güveniyor, hayal gücü yüksek, yaratıcı ve bir o kadar da tembel. Her zaman inişli çıkışlı bir performans sergiledi diyemeyeceğim. Çünkü hiç bir zaman çıkış yakalayamadı. Yeteneksizliğinden mi? Asla! Aslında ayağındaki Allah vergisinin farkında olsa çalışır çabalar şu anda bir Avrupa devine 100 milyonluk transferini yazıyor olacaktım. Bu kadar ”Futboldan uzak bir futbolcu”
Beşiktaş ile anılması beni hiçte bile sevindirmedi.

 

Herkes Şenol hocanın her oyuncuya ne kadar özellik kattığının farkında. Oyuncularından maksimumu almayı iyi biliyor. Hepsinin kapasitesine göre görev dağıtımını yapabiliyor. Buda onu çok özel kılıyor. Ama bu oyuncuyu adam edebileceğini sanmıyorum. Balotelli’nin çalıştığı hiçbir hocayla kıyaslayamam Şenol hocayı. Herkesin kendine has bir tarzı ve oyunculara yaklaşma üslubu vardır. Ama son 3 sezonda 50- 55 maça çıkan bir oyuncudan bahsediyoruz. Geçen yıl sadece 1 golü var. Tam 3 yıldır futboldan çok uzak bir görüntü çiziyor. Yani bu transfer çok handikaplar içeriyor. Geçmiş yıllarını düşünerek almak kaybettirir demek bile zor. Geçmişi de hiç parlak değil.

balotelli3
EURO2012 İtalya’nın gol silahı


Ona güvenen herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Liverpool güvendi aldı; fiyasko. Milan güvendi geri aldı yine olmadı. Futbola ihanet etti Balotelli. Yani şimdi terazinin bir kefesinde EURO2012 de parlayan bir İtalya forveti, diğer tarafta ise 3 sezonda anca 50 maç oynayabilmiş bir oyuncu. Yani huylu huyundan vazgeçmiyor. Takımlar değişti ama o aynı kaldı. Aynı yerde duramaya ısrar ediyor. Hatta geriye bile gidiyor diyebiliriz.

Besiktas+JK+v+Liverpool+FC+_vO55LPh4XXl
UEFA Avrupa Lig’i mücadelesinden bir görüntü.

Süper Mario şu an Liverpool’un oyuncusu ama onu kampa bile götürmediler. Ne kadar gözden çıktığını siz netleştirin. Bakarsanız kağıt üstünde ona ihtiyaçları var. Çünkü gerçekten çok yetenekli. Teknik kapasitesi yüksek. Ama onu satabilmek için bir ekip kurmuş bulunuyor İngiliz ekibi. İtalyan oyuncuyu Avrupa kulüplerine pazarlamaya çalışıyorlar. Bir şekilde elden çıkarabilmek için. Avrupa’dan da hiç talibi yok. O ayrı konu.


Bizden bir örnek ile devam edeyim dedim; Batuhan. Gelecek yılların en iyi pivot santraforu olarak gösteriliyordu. Ama tam anlamıyla bir fiyasko. Bu oyuncunun kendisine bir faydası yok ki gittiği takıma olsun. Bulunduğu yerin farkında değil bu tip topçular. Bilgisayar değil ki bunlar reset atınca düzelsin
ve kaldığı yerden daha iyi bir şekilde devam etsin.

Hatta bu oyuncular takımı bile bozabilme riski taşıyorlar bence. Alırsın takıma bir umutla. Güvenirsin işte. Oyuna sokmaya kalkarsın yok ben 70 dakikada oyuna girmem der. Batuhan hiçbir zaman 17- 18 yaşında ki futbolunu oynayamayacak. Çünkü kendini öyle bırakırsan o kaslar erir, bakış açın değişir. Ha yeteneklerin vardır o ayrı konu. Ama kullanmasını bilmek lazım.

<< İsmail Köybaşı gitti! >>

20120627_balotelli_gomez


Birde bu oyuncuyu sen Gomez’in yerine almayı planlıyorsun. Gomez attığı 26 golle takıma katkı yapmadı sadece. Saha içinde duruşuyla, yaptığı çıkışlarıyla takıma katkısı çok başka bir seviyedeydi. 80′ dakikada defansına yardım için 50- 60 metre depar atan bir forvetten bahsediyoruz. Kanat oyuncuları ne kadar onu iyi besliyorsa oda onlara o kadar iyi top atıyor ve ceza sahasında ki yerini alıyordu. Balotelli’nin bunları yapmasını bırak daha hiçbir sezonda 20 gole ulaştığı yok. Yani ”Alman panzeri”nin karakterinde bir oyuncu değil. Balotelli Beşiktaş’ı hak etmiyor.

Balotelli Beşiktaş’ı hak etmiyor” üzerine bir yorum

Yorum bırakın